Jo jag bakade vita kärleksmums idag, tänkte dela med mig av det goda receptet som jag hittat på pennyshouse.blogspot.com dom blev supergoda.
2 st ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1½tsk bakpulver
1 1/4 dl kokt vatten
1 st äggvita (vispat till hårt skum)
Glasyr
~~~~~~
100 g margarin
1 ½ dl socker
4 msk vaniljsocker
1 st äggula
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vispa ägg o socker så där vitt o pösigt ni vet, sen så häller ni i mjöl, bakpulver o rör runt ett slag, sen i med lite vatten, vispa äggvitan, den skall bli så där så man kan hålla skålen ovanför huvudet utan o få det på sig :-). Sen vänd försiktigt ner äggvitan i smeten, inte vispa för då försvinner luften. Häll smeten i en bra form,kläd med smör o ströbröd/kokos, ( ett tips ta kokos till formen, det luktar så gott i köket då). Hyst in i ugnen på 175 grader, ca 15 min.
1 st äggvita (vispat till hårt skum)
Glasyr
~~~~~~
100 g margarin
1 ½ dl socker
4 msk vaniljsocker
1 st äggula
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vispa ägg o socker så där vitt o pösigt ni vet, sen så häller ni i mjöl, bakpulver o rör runt ett slag, sen i med lite vatten, vispa äggvitan, den skall bli så där så man kan hålla skålen ovanför huvudet utan o få det på sig :-). Sen vänd försiktigt ner äggvitan i smeten, inte vispa för då försvinner luften. Häll smeten i en bra form,kläd med smör o ströbröd/kokos, ( ett tips ta kokos till formen, det luktar så gott i köket då). Hyst in i ugnen på 175 grader, ca 15 min.
Glasyren:
Smält smör, socker, vanlijsocker i en kastrull, vänta med äggulan, tills allt e smält, ta därefter bort kastrullen från platan o i med gulan o rör om. Häll glasyren på den varma kakan o smeta ut lite, strö valfri ingrediens uppepå. Jag tog hjärtanströssel idag! Men kokos får det bli nästa gång, nog ännu mumsigare.
Lycka Till Alla Kakmonster!
1 kommentar:
Tack receptet! Va jätte goda! Kram
Skicka en kommentar