söndag 3 juni 2012

v 31

Mamma: Från och med nu går du oftare till barnmorskan och hon kollar bla. om barnet ligger med huvudet neråt och när det fixerat sig. Fundusmåttet är förmodlingen mellan 29 och 32 cm nu och bebisen fyller upp större delen av magen. Om du stressar mycket överförs stresshormoner till bebisen via moderkakan och barnet kan bli mer aktivt och sparka mycket. Du kan börja samla vatten, tårna kanske liknar små prinskorvar snarare än just tår. Försök röra på dig regelbundet, drick mycket vatten och lägg dig gärna och vila med fötterna högt en stund. Mormors stödstrumpor börjar plötsligt kännas coola, iallafall i förhållande till att ha gigantiska fötter och underben.

Barn: Bebisen har blivit 40 cm lång och väger ca 1600g. Rörelserna är kraftiga när barnet skjuter ifrån med benen och sprakar med fötterna kan det få dig att tappa andan! Många bebisar hickar flera gånger om dagen och det kan synas som små ryckningar på din mage.

Partner: Har ni diskuterat hur ni skall dela upp föräldraledigheten? Kom ihåg att förvarna din arbetsgivare i god tid. Däremot behöver du inte ansöka om ledigt för de två pappaveckorna i samband med fördseln, det går ju sällan att veta exakt när det blir :-)


Ja veckorna tickar på, och det går väldigt fort tycker jag. Men ingen panikkänsla! Har fixat det mesta, och har god tid på mig att fixa resten också. Jobbar måndag o tisdag nästa vecka sen går jag hem med graviditetspenning i vetskap om att jag har ett fast jobb, jo ni hörde rätt jag fick fast från och med 1 juni, fatta att det känns gott. Så nu skall jag bara vara hemma och njuta. Och våran stora tjej får ett långt sommarlov, slipper fritids som vi dessutom har sagt upp eftersom jag skall vara mammaledig ett tag och sen Dennis, vi delar på det. Så Yessie är tillräckligt stor att ta sig fram och tillbaka till skolan själv sen. Och klarar sig någon timma på dagarna.

Är konstigt flammig i ansiktet, konstig solbränna, ser ut som är sketen. Men var tydligen fullt normalt när man väntar barn :-). Får kraftiga kramper på natterna i benen, dricker väl för dåligt. Har lite lätt foglossningar vissa dagar är värre än andra. 8 timmar på jobbet är mycket jobbigt speciellt om man går och står mycket. Har inte samlat på mig något vatten ännu peppar peppar, men kändes konstigt i fingrarna då det var så varmt. Äter normalt inga större sug efter något speciellt. Har gått upp 4 kilo sist vi kolla på mvc, antar att det blir några till, skall dit nästa vecka på torsdag. Bebis verkar må bra där inne, för det är full rulle, storasyster har känt bebis flera gånger :-) pappan har för dåligt tålamod så han tröttnar.

Ja det var lite så här en bit in på Juni, skall fira sveriges nationaldag med en rabarberpaj (som vi alltid gör) sen är det bara att njuta av sommaren och vänta på bebis!

Puss o Kram                                                                            

Inga kommentarer: