torsdag 2 april 2009

Vågade göra kycklinggryta, trots glasbitar!

Här kommer ett gott recept på en kycklinggryta som jag slängde ihop idag, annorlunda smak men väldigt god.

Kycklinggryta med Cashewnötter 4 port

4 kycklingbröst (jag skar dom i mindre bitar, så att det mer blir som en gryta)
olja o smör att steka i
salt o peppar
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kajennpeppar
1 gullök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade el. pressade
1 stor morot, skalad och hackad
1 lagerblad
5dl hönsbuljong
2dl cashewnötter
1msk paprikapulver
2 msk färs koriander hackad (skippa koriander om ni inte gillar smaken),
2 msk persilja, hackad

Bryn kycklingen i smöret o oljan. Tillsätt kanel, kajenn, lök, salt o peppar, vitlök, morot, lagerbladet och buljongen och låt sjuda i 15-20 min, under lock. Du kan ta av locket efter halva tiden, men se upp så att det inte kokar torrt. Blanda nötterna med paprikapulvret, koriander, persilja o pudra detta över kycklingen när den e klar. Servera med ris eller couscous!
Smaklig spis alla mästerkockar! :-)

Inga kommentarer: